Thule Chariot Sport: vaše baby nebude sedět v koutě, zatímco vy sportujete

Přístup k výchově dětí se v posledních třiceti letech výrazně změnil, jsme mnohem liberálnější. A pokud jde o péči o nejmenší děti, kombinujeme ji se společenským životem rodičů. Hodně nám to usnadňují i změny ve společnosti, s malým dítětem můžeme bez potíží vysedávat v kavárně, létat letadlem, nebo i sportovat.

Ostatně, sportování a zdravému životnímu stylu doba přeje. Ve fitness centrech se otevírají kurzy cvičení pro maminky na mateřské, během kterých se o děti v dětském koutku starají zaměstnanci nebo brigádníci zajištění sportovištěm. Tedy pokud epidemiologická situace umožní, aby byly posilovny a tělocvičny otevřené. Když to zrovna možné není, nezbývá, než si pomoci svépomocí a vyrazit do parku nebo do přírody. I s miminkem v kočárku, pochopitelně.

Kočárek pro malé i velké sportovce

Zdrobnělina v tomhle případě není tak úplně na místě, Thule Chariot Sport je v mnoha ohledech spíš kočár, ne nadarmo jeho název odkazuje k válečnému vozu starověkých Egypťanů. I vy tenhle kočár můžete využít k válečnému tažení, tedy pokud vyhlásíte válku nudě, lenosti a přebytečným kilogramům. Pak můžete kočárek nejen táhnout, ale i tlačit. Záleží jen a jen na vás a vašich preferencích.

S kočárkem Chariot Sport se totiž můžete vypravit na sjezdovky i na běžky, chce to jen trochu cviku a přizpůsobení lyžařského stylu tomu, že vezete křehký náklad. Lyžování s kočárkem v závěsu je podobné tomu, které využívají záchranáři při svážení zraněných osob v přepravních pytlích. Tenhle styl vás naučí v každé lyžařské škole, a pokud jste zdatní lyžaři, nebude to trvat dlouho. Absolvování takového kurzu nicméně rozhodně doporučujeme, než za sebe zapřáhnete kočárek se svým dítětem.

Primárně je tento kočárek určený k jízdě na kole, za které jej zavěsíte. Můžete s ním však také běhat nebo vyrazit na túru do obtížného terénu. Díky kvalitním kotoučovým brzdám na madle kočárku se nemusíte bát, že jej v kopcích neukočírujete. Kočárek je navíc robustní jen vizuálně, ve skutečnosti váží pouhých 14 kilogramů. Kromě toho jej snadno složíte a naložíte do auta, když už máte sportování dost.

Záviděníhodné pohodlí

Když už jsme v nadpisu nakousli, že vaše dítě nebude sedět v koutě, zatímco sportujete, teď je na čase přiznat barvu. Vaše dítě totiž bude relaxovat v naprostém pohodlí, zatímco vy v potu tváře šlapete, běháte, nebo jinak moříte své tělo. Výrobce kočárku, známá švédská firma Thule, totiž v tomto ohledu neponechal nic náhodě.

Abyste svému dítku mohli dopřát zdravého čerstvého vzduchu dle jeho libosti a potřeb, boční okénka jsou odepínatelná, a navíc můžete nastavit odvětrávání vnitřní části kočárku. Odpružení kol kočárku je nastavitelné, aby byla jízda pohodlná bez ohledu na sport, kterému se právě věnujete. A pohodlí polohovatelné sedačky by mohli závidět i kosmonauti. Malému pasažérovi nic nebrání v tom, aby si za jízdy nerušeně schrupnul. Jízda v kočárcích ostatně děti uklidňuje a uspává.

Vy pro změnu oceníte velký úložný prostor ve spodní části kočárku, kam se kromě dětských potřeb a hraček vejde i vaše vybavení, například kolečkové brusle nebo naopak normální boty na přezutí. Polohovatelná řídítka kočárku se vám přizpůsobí i při sportování a zadní světlo je užitečné hlavně při cyklistice.

Sportovní doplňky

Kočárek Chariot Sport si můžete dovybavit tak, aby se vám s ním dobře sportovalo. Běžci pravděpodobně nepohrdnou běžeckým setem Thule Chariot Jogging Kit, se kterým vám budou uběhnuté kilometry naskakovat skoro samy. Vášniví lyžaři pro změnu sáhnou po zimní sadě Thule Chariot Cross-Country Skiing Kit. Variant využití tohoto sportovního kočárku je však celá řada a Thule každoročně přichází s nějakou zajímavou novinkou.